maandag 3 juli 2017

Zwarte lichtschakelaar

Bestel uw lichtschakelaar online. Eerst in huis, dan pas betalen! Bij een verbouwing wil je vaak ook de elektriciteitsleidingen, lichtschakelaars en stopcontacten verplaatsen of uitbreiden. Lichtschakelaars al vanaf €21. Bekijk hoe in dit stappenplan.


Een ventilator in het toilet of de badkamer wordt bediend via de lichtschakelaar. De stroomaanvoer loopt dus via de zwarte draad die uit de schakelaar komt en die ook. Schakelaars bij GAMMA: goede kwaliteit, ruim assortiment, diverse topmerken.


Check de voorraad van de bouwmarkt of bestel online. Snoerboer snoerschakelaar zwart. Op zoek naar een Zwarte Schakelaar? Vele aanbiedingen bij bol. Doorloop het stappenplan en het aansluiten van uw lichtschakelaar wordt een fluitje van een cent!


Het schakelmateriaal in oude huizen was oorspronkelijk zwart. Een schakelaar wordt in principe op twee draden aangesloten. Achter een schakelaar vindt u meestal een bruine draad (fasedraad of stroomvoerende draad) en een zwarte. Er zijn verschillende lichtschakelaar types, de meest gangbare zijn de enkelpolige, tweepolige, wisselschakelaars, kruisschakelaars en serieschakelaars. Plaats de schakelaar op een bakelieten montageplaat voor een stabiele montage.


Ik heb pas nieuwe verlichting geïnstalleerd in een bestaand huis en wou de draad nu aansluiten op een lichtschakelaar. Ik heb een lichtschakelaar voor de lamp in de keuken. Hier hing nooit een lamp, dus deze schakelaar was vervangen door een dubbel stopcontact. De oude schakelaar van mijn plafond lamp maakte ineens sluiting dus ik wilde even snel een nieuwe schakelaar erop zetten. Helaas sta ik als beginnende klusser nu voor.


Eenvoudig online bestellen. De twee zwarte vd-draden, worden verdeeld over de overige contactpunten. Wel dienen de zwarte vd-draden in contact te staan met de te schakelen lampen. In de zwarte wisseldraa die beide schakelaars met elkaar verbindt, is de lamp opgenomen en wordt aangesloten op de gemerkte klem van beide schakelaars. De blauwe bedrading uit de lamp verbinden met de blauwe.


De zwarte is de schakeldraad tussen de schakelaar en de lamp. Remlichtschakelaar universeel voor remhendel, zwart bij Louis. Elektrisch schakelmateriaal en domotica.


Veilige betaling Gratis retourzending jaar teruggaverecht Nu kopen! Kopp snoerschakelaar polig zwart.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts